360 bilder

Print Friendly, PDF & Email

360° bilder (sfäriska panorama) längs våra vägar

GeoTracker Viewer_1_small

Beskrivning
Genom ett samarbete mellan wec360 och WSP i Örebro kan vi erbjuda insamling av positionerade högupplösta 360° bilder med systemet GeoTracker. Fördelarna med 360° bilder är många då möjligheten finns att kunna panorera runt och se allt i hela omgivningen.

Användningsområde
360° bilder vilka är mycket användbara i olika typer av utredningar, förstudier och projekteringar samt för framställning av VR-modeller. Vi presentationen av 360° bilderna kan interaktivitet kopplas, vilket innebär att det går att lägga in länkar, objekt, text, bilder, video, geografisk data m.m i bilderna.

Teknik
Bilderna presenteras i en flashviewer via Internet eller på egen webserver. GPS-position samt heading är inbakat i varje bild och man kan givetvis länka bilderna med andra kartsystem och egna applikationer. Du har också möjlighet att se andra närliggande bilder som markörer i den bild du tittar i. Bildernas upplösning kan också anpassas så att önskad upplösning och läshastighet uppnås.

Vid datainsamlingen av 360° bilder (sfäriska panorama) används systemet GeoTracker vilket ger noggrann positionsangivelse. Bilderna fångas med ett valfritt avståndsintervall, vanligtvis 20m vilket ger en heltäckande visualisering av hela omgivningen.

Kontakt
Magnus Larson
WSP Samhällsbyggnad
Telefon: +46 10-722 77 50
E-post: mailto:magnus.larson@wsp.com