WSP projekterar ytterligare 300 nya hastighetskameror 2018

Print Friendly, PDF & Email

WSP har för tredje året i rad fått i uppdrag av Trafikverket att upprätta förfrågningsunderlag/bygghandling för att anlägga platser för automatisk trafiksäkerhetskontroll, ATK. Under 2018 ska ytterligare ca 300 ATK – kameror projekteras.

Platserna som är tänkta för placering av trafiksäkerhetskamerorna kommer att skannas med vårt GeoTracker-system. Utifrån insamlad information genomförs beräkningar och ritningar tas fram. Dessutom görs en sammanställning av miljö- och omgivningspåverkan för respektive ATK-anläggning.

Uppdraget är mycket intressant med hantering av stora volymer information och det är ett projekt som bidrar till att människoliv räddas. Trafikverkets bedömning är att 100 nya ATK-platser räddar ett liv per år. Totalt kommer WSP i slutet av 2018 projekterat över 900 ATK-platser.

 

Publicerat i 360 bilder, Mobil datainsamling, Mobil laserskanning | Kommentarer inaktiverade för WSP projekterar ytterligare 300 nya hastighetskameror 2018

MätKart17, 8-10 februari på Conventum i Örebro

Print Friendly, PDF & Email

Välkommen att besöka oss i vår monter på MätKart 2017!
Vi kommer att finnas på plats och visa vår mätbil och en de produkter vi kan skapa från mobil datainsamling.
På följande länk kan du läsa mer om konferensen och hitta öppettider.
http://skmf.nu/

 

Publicerat i Mobil datainsamling, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för MätKart17, 8-10 februari på Conventum i Örebro

Kartdagarna 2017, 28-30 mars på Conventum i Örebro

Print Friendly, PDF & Email

Kartdagarna hålls i år på Conventum i Örebro. Under tre dagar hålls seminarier, kurser, vidareutbildningar, workshops och föredrag. Ett av föredragen kommer handla om mobil datainsamling i ANDA projektet. Detta Trafikverksprojekt som WSP utfört omfattar ca 17000 km mobil datainsamling och är helt unikt i sitt slag.

Som vanligt arrangeras också Sveriges största mässa inom geografisk informa­tionsteknik. Här möter du WSP och ett 40-­tal andra utställare som visar upp det senaste inom produkter och tjänster. Mässan har fri entré och är öppen för alla.

Välkommen till vår monter!

http://kartdagarna.se/

Publicerat i Mobil laserskanning, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Kartdagarna 2017, 28-30 mars på Conventum i Örebro

WSP laserskannar och fotograferar Sveriges stomvägnät

Print Friendly, PDF & Email

WSP har vunnit Trafikverkets upphandling av datainsamling av stomvägnätet i Sveriges samtliga sex regioner. Datainsamlingen omfattar laserskanning och fotografering i 360-graders vy och ingår som en del i Trafikverkets uppbyggnad av ett nytt IT-system för att hantera all anläggningsinformation. Arbetet påbörjades i december 2015 och beräknas vara klart 2017.

http://www.wsp-pb.com/sv/WSP-Sverige/Vilka-vi-ar/Newsroom/Nyheter/WSP-laserskannar-och-fotograferar-Sveriges-stomvagnat/

GeoTracker-Bilskanning-WSP-2015_2

Publicerat i 360 bilder, Inventering, Mobil laserskanning, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för WSP laserskannar och fotograferar Sveriges stomvägnät

Laserdata, fordonsburen insamling – 2015

Print Friendly, PDF & Email

Lantmäteriet har under de senaste åren tagit fram ett dokument som kan användas vid upphandling av fordonsburen laserskanning.

HMK-Fordonsburen laserdatainsamling är i första hand anpassad för
detaljprojektering och framtagande av markmodeller enligt standard-
nivå 3 men kan med mindre modifieringar även användas för andra
tillämpningar av fordonsburen laserdatainsamling.

Se mer under länken nedan:
http://www.lantmateriet.se/globalassets/om-lantmateriet/var-samverkan-med-andra/handbok-mat–och-kartfragor/hmk-geodatainsamling/2015/hmk_fordonsburen_laserdatainsamling_2015.pdf

HMK Fordonsburen laserskanning

Publicerat i Mobil laserskanning, Uncategorized | Lämna en kommentar

Fantastiska idéer som förändrar framtiden

Print Friendly, PDF & Email

Läs mer om kampanjen Fantastiska idéer som WSP just nu lanserar:
http://fantastiska-ideer.wspgroup.se/fangar-verkligheten-i-90-kmh/

Fantastiska idéer #11 handlar om mobil datainsamling och det känns väldigt roligt att tekniken nu får denna uppmärksamhet (bilden nedan är från Göteborg).

Fantastiska_Ideer_11

Publicerat i 360 bilder, Georadar, Inventering, Mobil laserskanning | Kommentarer inaktiverade för Fantastiska idéer som förändrar framtiden

Evaluation of testing methods for positioning modules

Print Friendly, PDF & Email

Trv FUD 2014-055

Denna rapport från Trafikverket är skriven som en del av projektet ”Utveckling mobil DataFångst”. Projektet har bedrivits vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

WSP har medverkat med vårt system för bilburen datainsamling i ett skede då projektets föreslagna metodiker utvärderades.

Resultatet är förbluffande och den noggrannhet som uppnådes är ytterligare ett bevis på att kvaliten från bilburen datainsamling uppfyller de behov som finns vid underhåll och projektering av vägar.

Publicerat i 360 bilder, Mobil laserskanning, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Evaluation of testing methods for positioning modules

Position 2015

Print Friendly, PDF & Email

WSP Samhällsbyggnad kommer att delta med både monter och föredragshållare på Position 2015 den 17-19 mars på Stockholmsmässan.
Kom förbi monter A05:48 så berättar vi bland annat hur vi arbetar med vårt unika system för effektiv och högupplöst datainsamling av vägar och gator, järnväg och tunnelbana, hur vi visuliserar och presenterar vår omvärld med VR-modeller, lasermoln och 360-bilder och våra tjänster för desktop-inventering av företeelser i vår omvärld. I vår monter har du möjlighet att enkelt träda in i en virtuell verklighet när våra 3D-modeller visualiseras med Google Cardboard och smartphone.

Vi ser fram emot att träffa dig! Välkommen!

logotyp_position2015_utan_tagline_800

Publicerat i 360 bilder, Georadar, Inventering, Mobil laserskanning | Kommentarer inaktiverade för Position 2015

Nu är vi redo för en ny säsong…

Print Friendly, PDF & Email

Våren närmar sig med stormsteg och nu står båda WSP bilarna färdiga att rullas ut på uppdrag. Mycket är redan bokat men än finns det tid över för nya projekt.

Denna tid är optimal för att dokumentera hela vägområdet utan störande undervegetation. Är man intresserad av hög noggrannhet i höjd på vägytan är det dock viktigt att försäkra sig om att tjälen först har gått ur.
Vi har sedan hösten 2014 en mätbil stationerad i Halmstad och en i Örebro.

Om ni har frågor eller tänkbara uppdrag så tveka inte att kontakta oss.

GeoTracker II-bilar

 

Publicerat i 360 bilder, Georadar, Inventering, Mobil laserskanning, Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Nu är vi redo för en ny säsong…

Leverans av nytt GeoTracker system

Print Friendly, PDF & Email

Den 12 september levererades ytterligare ett GeoTracker system till WSP. Systemet kommer att vara stationerat hos WSP i Halmstad och vi kommer nu att kunna erbjuda mobil datainsamling med kortare ställtid och enklare ettablering i hela södra Sverige.

Systemet kommer framför allt att användas för insamling av projekteringsunderlag samt olika typer av mätdata för vägunderhåll, men kan givetvis även användas i många andra sammanhang. GeoTrackersystemet har nu även utvecklats vilket innebär att insamlingshastigheten kan höjas med bibehållen punkttäthet och bildkvalitet. Även det tidigare GeoTrackersystemet som är stationerat i Örebro skall uppgraderas inom kort.

GeoTracker II_02

WSP är med denna satsning en av få konsulter i världen som har två ”Mobile Mapping system”. Nu kan vi klara ännu större och längre projekt vilket kommer att gynna både oss själva och våra kunder.

GeoTracker II_01

Vill ni veta mer så är ni varmt välkomna att kontakta oss via mail eller telefon.

Publicerat i 360 bilder, Georadar, Inventering, Mobil laserskanning | Kommentarer inaktiverade för Leverans av nytt GeoTracker system