WSP expanderar igen!

Print Friendly, PDF & Email

WSP expandera nu verksamheten inom bilburen datainsamling vilket innebär att vi kommer att ha två mätbilar med GeoTracker-system i drift redan under september månad 2014.

Med den här satsningen blir WSP en av få konsulter i världen som har flera ”Mobile Mapping” mätsystem. Med två system kommer WSP kunna erbjuda mättjänster med korta leveranstider och med en hög kapacitet även i stora uppdrag.

Under det senaste året har uppdragen väsentligt ökat och projekten har även fått större geografisk spridning. Vi ser också nya användningsområden för tekniken både inom projekteringsmätning och drift och underhåll, och det börjar även bli aktuellt att utföra datainsamling i spårmiljö.

WSP kommer att ha en mätbil stationerad i Halmstad för att täcka in södra Sverige och en i Örebro som tillsvidare täcker upp mellan- och norra Sverige.

I samband med expansionen görs även en stor satsning på georadar för vägunderhåll. Varje mätbil kommer att vara bestyckad med 3 radarantenner för mätning av lagertjocklek, block, trummor och andra objekt i vägkonstruktionen. Mätbilarna kommer även att ha en högfrekvent antenn för mätning av beläggningstjocklek. Alla sensordata positioneras med GeoTracker-systemet vilket ger en mycket noggrann positionsangivelse.

Vill ni veta mer eller diskutera eventuella projekt är ni varmt välkommna att höra av er!

cropped-GeoTracker_Stich_3.jpg

Det här inlägget postades i 360 bilder, Georadar, Inventering, Mobil laserskanning, Uncategorized. Bokmärk permalänken.