WSP laserskannar med GeoTracker

Print Friendly, PDF & Email

Nu kan WSP som första svenska leverantör erbjuda mobil laserskanning med det nyutvecklade systemet GeoTracker.

GeoTracker är ett resultat av mer än 10 års erfarenhet från mobil datainsamling med fokus på användarvänlighet samt möjlighet att enkelt kunna ansluta och positionera data från flera olika typer av sensorer. Till systemet finns även ett programpaket för att snabbt och enkelt bearbeta insamlad data.

Systemet som är stationerat i Örebro kan med kort varsel utföra datainsamling på ett snabbt, trafiksäkert och ekonomiskt sätt i hela Sverige och de övriga nordiska länderna. På sikt kan det även bli aktuellt med en global satsning inom hela WSP koncernen. 

Under hösten 2011 och våren 2012 har systemet använts i ett flertal uppdrag åt landsting och kommuner samt privata företag. Under våren 2012 har även en större datainsamling utförts åt Trafikverket i samband med framställning av projekterinsunderlag för 95 km väg i Dalarna. 

Utöver laserdata kan systemet idag även samla in georefererade mätbara bilder, högupplösta 360° bilder, video i HD-upplösning samt georadar. 

Mångsidigheten i produkterna från det insamlade datat är stor då metoden med mobil datainsamling ger en komplett totaldokumentation.

 

Det här inlägget postades i Mobil laserskanning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.